Produkter och utrustning

Produkter och utrustning

  Nutricias produkter möter behoven hos patienter i olika åldrar. Nutricias sondnäringar och utrustning finns på sjukhus och vårdboenden men är också speciellt framtagna för att även utan problem kunna användas i hemmet. Vi strävar efter att erbjuda patienten helhetslösningar som passar den individuelles behov och ge det stöd som behövs för att kunna hantera sondmatningen på bästa sätt med minsta möjliga påverkan i vardagen.

  Nutricia erbjuder förutom sondnäring ett brett sortiment av pump, sonder, sprutor samt även tillbehör för att underlätta patientens vardag samt rörlighet. Mycket kan anpassas efter patientens individuella behov, vilket bidrar till att minimera påverkan i vardagen

  Nutricias produkter möter behoven hos patienter i olika åldrar. Nutricias sondnäringar och utrustning finns på sjukhus och vårdboenden men är också speciellt framtagna för att även utan problem kunna användas i hemmet. Vi strävar efter att erbjuda patienten helhetslösningar som passar den individuelles behov och ge det stöd som behövs för att kunna hantera sondmatningen på bästa sätt med minsta möjliga påverkan i vardagen.

  Nutricia erbjuder förutom sondnäring ett brett sortiment av pump, sonder, sprutor samt även tillbehör för att underlätta patientens vardag samt rörlighet. Mycket kan anpassas efter patientens individuella behov, vilket bidrar till att minimera påverkan i vardagen

  1

  Flocare pump och tillbehör

  Nutricia erbjuder marknadens minsta och lättaste enterala nutritionspump samt ett omfattande utbud av sondmatningstillbehör anpassade för patientens individuella behov. All vår utrustning och tillbehör som behövs för att administrera och använda sondnäring säljs under varumärket Flocare.

  Flocare Infinity™ pump är marknadens minsta och lättaste enterala nutritionspump. Den tillför näringen med stor precision och är utrustad med automatiskt friflödesskydd, knapplås och alarm (ljud och visuellt) för att garantera patients säkerhet. Pumpen är inte lägesberoende vilket gör den idealisk för både mobilt och stationärt bruk. Flocare Infinity™ pump är  klassificerad IPX5, vilket betyder att den kan rengöras under rinnande vatten. Detta förhindrar bakterietillväxt som annars kan uppstå om inte pumpen kan rengöras ordentligt. På www.nutriciaflocare.com kan man ta del av en interaktiv utbildning av pumpen.

  Vi erbjuder en komplett portfölj av tillbehör för att möta patienternas skilda behov. 

  Flocare pumpaggregat finns både för mobilt samt för stationärt bruk. De är ftalat-fria, sterila och avsedda för engångsbruk.

  Flocare Infinity Go bag är en ryggsäck för mobilt bruk av sondnäring, lämplig för alla tillfällen. Den är stabil, lätt att bära och enkel att rengöra. Stativ ingår och ryggsäcken skall ej användas utan stativet. Använd ryggsäcken tillsammans med Flocare Infinity Nutritionspump och Flocare Infinity mobilaggregat.

  Flocare Infinity Go Stativ är ett praktiskt bordsstativ som passar Flocare Infinity pump, Flocare Infinity Go Bag samt Nutricias sondmat i Pack och Container.

  Flocare Container är ett öppet system som kan användas för administration av vatten eller specialblandningar i samband med sondmatning. Finns i 500 och 1000ml.

  Flocare Sonder ENFit är en röntgentät nasogastrisk sond med förilagd ledare. De är tillverkade i polyuretan och är därför smidiga att använda och kan väljas i olika längder och diametrar (charrières).

  Flocare Bengmarksond ENfit är en transnasal sond med Bengmarkspiral i ena änden för placering i tunntarmen och skall användas för enteral näringstillförsel. De är tillverkade i polyuretan och är därför mjuka och smidiga att använda.

  ENFit sprutor är enterala sprutor som används som tillbehör till sondmatningssystem. De är till för medicinering, spolning med vatten samt bolusmatning. De finns både för engångsanvändning och flergångsanvändning till samma patient i hemmet.

   

  2

  Nutricias sondnäringar

  Nutricias produkter möter behoven hos patienter i olika åldrar. Nutricias sondnäringar och utrustning finns både på sjukhus och på vårdboenden men är också speciellt framtagna för att kunna användas i hemmet. Vi strävar efter att erbjuda patienten helhetslösningar som passar den individuelles behov och ge det stöd som behövs för att kunna hantera sondmatningen på bästa sätt med minsta möjliga påverkan i vardagen.

  Nutricia erbjuder förutom sondnäring ett brett sortiment av pump, sonder, sprutor samt tillbehör för att underlätta patientens vardag samt rörlighet. Mycket kan anpassas efter patientens individuella behov, vilket bidrar till att minimera påverkan i vardagen. 

  Sondnäringsportföljen

  Nutricia har ett brett och innovativt sortiment av sondnäringar för alla olika åldrar och behov. Det breda, åldersanpassade sortimentet gör det lättare att finna en lösning för de varierade behov som finns. Vi kan erbjuda produkter med högt eller lågt energi- och proteininnehåll, med eller utan fibrer. Vi har även produkter för personer med mjölkproteinallergi eller speciella sjukdomsspecifika tillstånd. Följaktligen finns det möjlighet att hitta en sondnäring som tolereras och möter behovet hos patienter med olika typer av diagnoser och behov. 

  Våra barnsondnäringar säljs under varumärkena Infatrini, Nutrini samt NutriniMax och våra sondnäringar för vuxna säljs under varumärkena Nutrison samt Nutrison Advanced. För produktfaktablad samt mer information anpassad för vårdpersonal besök gärna www.nutricia.se

  Nutricias sondnäringar har en unik sammansättning som visat sig öka tolerans i både övre och nedre mag-tarmkanalen.

  Kostfiber mf6™ – ”som när du äter vanlig mat”
  De fiberinnehållande sondnäringarna innehåller kostfiberblandning, MF6, som liknar den fibersammansättning som finns i vanlig mat.

  MF6 har en noga avvägd balans av sex består av sex olika fibersorter, 3 lösliga och 3 olösliga och en noga avvägd balans av lösliga och olösliga kostfiber som visat sig reducera förekomsten av diarré samt förebygga förstoppning(3,4).

  P4 – proteinsammansättning
  P4 består av fyra proteinkällor (vassleprotein 35 %, ärt- och sojaprotein 40 % samt kasein  25 %) för en balanserad aminosyraprofil. Proteinsammansättningen P4 ger en snabbare magsäckstömning än kaseinbaserade sondnäringar₁,₂. En långsam magsäckstömning är den vanligaste gastrointestinala komplikationen, vilket orsakar risk för illamående, uppstötningar, kräkningar och reflux.

  Långkedjiga fettsyror
  Den långkedjiga fettsyran DHA (dokosahexaensyra) spelar en viktig roll för en optimal utveckling av hjärnan och dess funktioner.13 Ett lågt DHA-intag ökar risken för kroniska sjukdomar och för en icke-optimal neurologisk utveckling.14 Omvandlingen av moderfettsyran ALA (alfa-linolensyra) till DHA är otillräcklig,15 och därför rekommenderas både barn och vuxna en kost som innehåller de långkedjiga fettsyrorna DHA och EPA (eikosapentaensyra).16,17

  Nutricias sondnäringar finns i många olika varianter.

  Nutrison - standardsondnäringar

  Nutrison Advanced – sjukdomsspecifika sondnäringar

  Referenser: 
  1. Abrahamse E, et al. Gastric non-coagulation of enteral tube feed yields faster gastric emptying of protein in a dynamic in vitro model. Clinical Nutrition Supplements 2012;7(1):119. 2. Kuyumcu S, et al. A non-coagulating enteral formula can empty faster from the stomach: A double-blind randomized cross-over trial using magnetic resonance imaging. Journal of Parenteral & Enteral Nutrition 2015; 39(5):544–51. 3. Wierdsman NJ, et al. Comparison of two tube feeding formulas enriched with guar gum or mixed dietary fibres. Ned Tijdschr Dietisten 2001;56:243–7. 4. Trier E, Wells JCK, Thomas AG. Effects of a multifibre supplemented paediatric enteral feed on gastrointestinal function. J Pediatr Gastroenterol Nutr 1999;27:595 (abstract).